Referenties

Gipo Giga R 131 C breker
Gipo Giga R 131 C breker
Gipo Giga R 131 C breker
Gipo Giga R 131 C breker
Gipo Giga R 131 C breker
Gipo Giga R 131 C breker
Gipo Giga R 131 C breker

Gipo Giga R 131 C breker

Paul Bossuyt en Zonen koopt een primeur namelijk de eerste GIPO-breker met driedeksnazeef

GM Recycling heeft zopas een eerste mobiele GIPO-breker met een driedeks nazeef geleverd, de eerste in de Benelux. Van dit model bestaan er nog maar vijf, waarvan er vier als prototypes getest worden in Zwitserland, waar deze machines geproduceerd worden. De driedeks nazeef scheidt het gebroken puin in vier fracties, waardoor er drie afgewerkte producten in één werkgang aangemaakt worden en terzelfde tijd een zuiverder kwaliteit en hogere capaciteit oplevert. maar je kan ook door één simpele handeling bepaalde gezeefde fracties samenvoegen. Het aanmaken van betere kwaliteit van puingranulaten wordt ingegeven door de strengere normen voor het behalen van kwaliteits labels. Voor het overige is deze Gipo Giga R 131 C een volledig op maat gemaakte en bijzondere robuuste GIPO.

 

De driedeks nazeef kan afzonderlijk van de breker verplaatst worden met een containervrachtwagen, maar bij de firma Paul Bossuyt en Zonen bvba zal deze breker vermoedelijk weinig de site verlaten. De breker wordt in Ingelmunster een deel van een nieuwe betoncentrale voor de firma. Die had al een mobiele Rubble master-breker, maar wilde deze keer graag investeren in een professionelere machine. “Zo’n Rubblemaster is prima voor een beginnend bedrijf dat maar af en toe een breker nodig heeft. Als breken en zeven één van je kernactiviteiten is, moet ook de machine van een beter niveau zijn. Deze GIPO is de Mercedes van de breekinstallaties”, zegt Kenny Bossuyt. Hij runt samen met zijn broer Jürgen het door hun vader gestarte bedrijf dat gespecialiseerd is in grond-, asfalt- en afbraakwerken en verhuren ook containers alles samen stellen ze een dertigtal werknemers te werk.

 

 

Motor

De GIPO van 70 ton in Ingelmunster heeft een industriële Caterpillar motor. GM Recycling stelt bij de opstart de motor van 354 kW bij via de ECM zodat hij minder hoog in de toeren gaat, van 2.000 naar 1.500 tot max 1.700 toeren. Dat scheelt een pak in het verbruik. De breker kan elektronisch gevolgd worden via satteliet, zodat preventief kan ingegrepen worden. Er zijn bepaalde specificaties voorzien, zo kunnen de radiatoren bij het verwerken van asfalt wegklappen zodat ze niet in de luchtstroom van het asfaltstof hangen. Om zuivere gebroken producten te bekomen wordt de overkorrel band wordt gereinigd door een opgebouwde blower.

 

Deze Zwitserse breker kan bediend worden (ook instelling te breken maat) vanuit de kraan zonder de breker zelf of de activiteit te moeten stilleggen. De op vraag gemaakte transportbanden aan de zijkanten zijn hydraulisch inklapbaar. Deze volledig op maat gemaakte machine kreeg een langer chassis en langere en bredere rupsen dan de standaardversie (voor een betere stabiliteit) en voorts een dubbeldeks voorzeef, een verzwaarde rotor van 1,3 m, een schudgoot van 1,4 m breedt in Hardox, een uitvoerband van 1,5 m breedt. Bijna alle onderdelen zijn door GIPO zelf gemaakt. Door te kiezen voor robuuste slijtdelen, moeten die minder snel vervangen worden. De onderrijhoogte werd met 35 cm verhoogd. Deze Gipo Giga R 131 C kreeg voorts stof vrije lagers een eigen hoge druk vernevel pomp, een eigen compressor en de dieseltank kreeg een overvul beveiliging.

 

"Alle aanpassingen en opties hebben natuurlijk een meerprijs, maar maken de breker veel efficiënter daardoor is de meerprijs verwaarloosbaar als je meetelt dat je hierdoor een hoger rendement haalt over ook nog eens een lagere slijtkost en langere levensduur", zegt Freddy Gillis van GM Recycling. Deze Gipo Giga R 131 C haalt een rendement van 2.000 tot 2.500 ton per dag.

 

 

Kwaliteit

GM Recycling bestaat zes jaar en is gespecialiseerd in verkoop en service van op maat van klant gebouwde brekers en zeefmachines en al drie jaar verdeler van GIPO. Vorig jaar verkocht de familiale onderneming uit Lembeke liefst vier machines van het Zwitserse merk. Dit jaar staat de teller al op twee exemplaren en het ziet ernaar uit dat het aantal van vorig jaar minstens zal geëvenaard worden. “Er zit veel evolutie in de sector van het breken en zeven. Doordat puingranulaten steeds breder toegepast kunnen worden, wint de kwaliteit van de granulaten en dus van de breker aan belang”, Het succes van onze klanten is een combinatie van een robuuste, simpele en betrouwbare breker in combinatie met een goed getraind team dat garant staat voor snelle en accurate service besluit Freddy Gillis.

 

 

Foto's

GM Recycling heeft de eerste mobiele GIPO-breker met een driedeks nazeef, de eerste in de Benelux, verkocht aan Paul Bossuyt en Zonen bvba uit Ingelmunster.

 

Kenny Bossuyt (l.) en Freddy Gillis (r.) bij het opstarten van de mobiele breker.

 

De GIPO van 70 ton heeft een motor en software van Caterpillar en Rexroth hydrauliek & pompen en oliemotoren.

 

De Gipo R 131 C Giga heeft een geïntegreerde dubbeldeks voorzeef met 30mm dikke grizzly’s.

 

De driedeks nazeef (4700 x 1550) heeft een eigen chassis is afzetbaar weegt 15 ton en heeft spieën in plaats van bouten. Zo zijn de zeven makkelijker en sneller te vervangen.

 

 

Bron

BouwkroniekContacteer ons

GM Recycling BVBA
Krommeveldstraat 1, B-9971 Lembeke
T: +32 9 378 39 47
E: info@gmrecycling.be

Onze merken