Blog

17/07/2020 - GM Recycling pioniert met waterbad voor brekers en zevenKwaliteit primeert altijd op capaciteit. Dat is al jaar en dag de filosofie van GM recycling uit Lembeke dat instaat voor verkoop, verhuur en herstellingen van brekers, shredders, zeefmachines en transportbanden van de merken Gipo, Powerscreen en Terex Ecotec. Door die drang naar een kwalitatief eindproduct bedacht zaakvoerder Freddy Gillis een innovatief systeem waarbij puin in een waterbad gewassen wordt. Het resultaat? [...]

Lees verder op deze website

26/03/2020 - Big in Belgium: Gipo Kombi RC 130 FDR DAMobiele brekers heb je in alle maten. Van kleine brekers die enkele tientallen tonnen per uur kunnen breken tot echte mastodonten waarbij 600 ton per uur geen enkel probleem is. Machines ontwikkelt om capaciteit te draaien. Natuurlijk horen bij zo’n mastodont van een breker aangepaste respectabele afmetingen. Bij Infrassist is sinds kort zo’n breker geleverd. De breker heeft een rotor van maar liefst 12 ton zonder hamers, een machine geschikt voor onze rubriek Big in Belgium.

Lees verder op deze website

24/02/2020 - Powerscreen lanceert de Trakpactor 230 & 230SRVorige week kondigde Powerscreen de lancering aan van de nieuwe Chieftann 1700 Hybrid. Naast de lancering van die zeef, brengt de fabrikant ook nog twee nieuwe brekers uit: de Trakpactor 230 en 230SR.

Lees verder op deze website

14/02/2020 - Conexpo: nieuwe Chieftain™ 1700X Hybrid bij PowerscreenConexpo, één van de beurzen in Noord-Amerika rond bouwmachines, vindt plaats van 10 tot 14 maart in Las Vegas. Het is het moment voor fabrikanten om nieuwe machines voor te stellen aan het Amerikaanse publiek. Powerscreen zal er de nieuwe Chieftain™ 1700X Hybrid voor de eerste keer voorstellen aan het publiek.

Lees verder op deze website

08/09/2019 - GM Recycling presenteert een unieke mobiele breker op MatExpo

In samenspraak met GM Recycling heeft Gipo een unieke mobiele breker gebouwd die gepresenteerd wordt op de stand van GM Recyling (B02). De breker is als eerste uitgerust met een verlengde voeder en voorzeef van elk 3,5 meter. Nog een uniek kenmerk is de verzwaarde rotor van maar liefst 12 ton (inclusief de hamers 13.780 kg). Door de grotere rotor is ook de schudgoot onder de rotor verbreed. Om de extra capaciteit volledig te benutten werden de uitvoerbanden verbreed naar 1.60m x 11.50m met een uitstorthoogte van 4.75 meter.

Lees verder op deze website

04/09/2019 - MATEXPO PREMIERES : EEN GIPO R131DR BREEKINSTALLATIE BIJ GM RECYCLINGZijn doorgedreven kennis inzake breek- en zeeftechnieken stelt bedrijfsleider Freddy GILLIS in staat om met vaak opmerkelijke en zelfs indrukwekkende machines voor de dag te komen, zoals de GIPO R131DR.

Lees verder op deze website

09/08/2019 - Heavy duty mobiele en vaste trommelzevenIn de Verenigde Staten en Australië is het Ierse MDS International een bekende speler, maar in Europa is met het beperkte aantal dealers nog geen voetbalefltal op te stellen. Vandaar dat de stap van GM Recycling uit Lembeke een slimme zet is. Want MDS is naast fabrikant van speciale feeders voor carrières en speciale recyclingtoepassingen ook een vooraanstaande fabrikant van heavy duty mobiele en vaste trommelzeven. En de vraag naar dergelijk materieel groeit.

Lees verder op deze website

02/02/2019 - De productie flink opvoerenEen productieverhoging van zo’n 40% door de inzet van één enkele machine, dat hoor je niet vaak. Bij GM Recycling is dat gelukt met de Powerscreen Warrior 2100. De zeefbox met zijn drie verstelbare assen maakt dat mogelijk. Andere bijzonderheid is de Gipokombi RC 130 FDR, want die kan werken met een driedeks nazeef met afzonderlijke reiniging.

Lees verder op deze website

01/03/2019 - Recyclage-ervaring is een must in ons vak

Het is de passie voor het vak waardoor Freddy en Emma Gillis van GM Recycling hun klanten keer op keer tevreden zien terugkomen. Natuurlijk, ook het brede programma aan kwalitatief hoogstaande mobiele brekers, zeefmachines, shredders en transportbanden speelt een grote rol, plus de marktconforme prijs, de professionele service en goede begeleiding. Maar uiteindelijk is het […]

Lees verder op deze website

16/01/2019 - Uren op de teller: Gipo Rec R150 Spezial

Gipo is een Zwitserse fabrikant van onder meer brekers, zowel mobiele als vaste installaties, en transportsystemen. Van deze fabrikant nemen we de Giporec en Giporec Giga onder de loep. De machines die via GM Recycling in de Benelux worden verkocht zijn zelden standaard, Freddy Gillis legt uit waarom.

Lees verder op deze website

05/05/2018 - Groot en Grootst van PowerscreenNa de introductie van de TP550 als opvolger van de grootste roterende breker van Powerscreen (TP500) volgt nu een nog zwaardere Trakpactor in de vorm van de 550SR.

Lees verder op deze website

06/09/2017 - De Grote Vijf van GM RecyclingGM Recycling uit Lembeke timmert succesvol aan de weg als het gaat om de verkoop, verhuur en herstellingen van brekers, shredders, zeefmachines en transportbanden. Op stand B2 op Matexpo toont de firma de laatste stand van zaken op recyclinggebied.

Lees verder op deze website

01/05/2016 - Strengere normen vereisen betere kwaliteit eindfractiesGM Recycling uit het Oost-Vlaamse Lembeke heeft zopas een mobiele GIPO breker met een driedeks nazeef uitgeleverd, de eerste in de Benelux. Van dit model bestaan er nog maar vijf, waarvan vier als prototypes worden getest in Zwitserland, waar de machines geproduceerd worden. De driedeks nazeef scheidt het gebroken puin in vier fracties. Hierdoor kunnen in één werkgang drie eindfracties aangemaakt worden, hetgeen een betere kwaliteit en een hogere capaciteit oplevert. Tevens zijn gezeefde fracties door één simpele handeling samen te voegen. Het kunnen maken van betere kwaliteit puingranulaten wordt ingegeven door de strengere normen voor het behalen van kwaliteitslabels.

Lees verder op deze website

17/07/2015 - GM Recycling: crushing, screening, shreddingGM Recycling verkoopt, verhuurt en herstelt recyclagemachines zoals brekers, shredders en zeven van Europese topmerken. Deze familieonderneming, die eigenlijk is ontsproten uit een uit de hand gelopen hobby, is zich gaandeweg volledig beginnen toe te spitsen op recyclingmachines en de verschillende toepassingen.

Lees verder op deze website

Onze merken

Gipo
Trommall
Komplet
CRS
Powerscreen
Terex Ecotec
Screenpod
MDS